Activitats /

II Ruta de Contacontes amb la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat

II Ruta de Contacontes amb la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat

 

 

II Ruta de Contacontes de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat

La Mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i el Comtat organitzarà una nova edició de la ruta de contacontes en col·laboració amb Escola Valenciana durant els mesos d'estiu i tardor. La ruta va ser un èxit l'any passat, amb vora 2500 assistents. Una prova de l'èxit, segons ha destacat Mariona Carbonell, de l'àrea de Cultura de la Mancomunitat, és que enguany s'hi han afegit més pobles a un programa que uneix la promoció del turisme cultural i la divulgació del patrimoni oral valencià.

       Les rutes de la Mancomunitat s'emmarquen en un projecte coordinat per Francesc Gisbert, responsable d'Escola Valenciana de l'Alcoià i el Comtat. Entre els contacontes que passaran pels nostres pobles a explicar històries hi ha Almudena Francés, Rosanna Espinós, Rosa Fraj, Sílvia Colomer, Óscar Lara, Lluís Abad, el grup Anbelú i escriptors i divulgadors com ara Joan Borja de la Universitat d'Alacant, Víctor Labrado, Jordi Raül Verdú i Francesc Gisbert. Les rutes d'estiu es fan per la vesprada, a poqueta nit (19:30), i consisteixen en una passejada d'una hora per tres escenaris de cada poble, on diversos contacontes expliquen llegendes i rondalles, sovint amb la col·laboració de veïns del poble. Són gratuïtes, gràcies a la Mancomunitat, i per a tota la família, grans i menuts.

      La primera ruta serà a Millena (6 de juliol) i continuarà a Benilloba (9 de juliol), l'Orxa (16 de juliol), Penàguila (21 de juliol) i Benimarfull (22 d juliol). A l'agost, vindran les rutes d'Alfafara (3 agost), Gaianes (6 agost) i Agres (3 setembre), Alqueria (16 setembre) i Muro (17 setembre). Banyeres (27 octubre), Alcoi (28 octubre) i Cocentaina (18 novembre).

     L'horari i punt de trobada de cada ruta s'anunciarà en www.alcoiacomtatpelvalencia.org

Més
IV Trobada Escriptors d'Alcoi al maig

IV Trobada Escriptors d'Alcoi al maig

Durant el mes de maig, se celebra la IV Trobada d'Escriptors d'Alcoi, al Club d'Amics de la UNESCO. Cada setmana una xarrada. Amb Francesc Pou, Ivan Carbonell, Almudena Francés i Ester Vizcarra.

Més
Guanyadors Premi Sambori 2017

Guanyadors Premi Sambori 2017

5000 alumnes de les comarques de l'Alcoià i el Comtat participen als Premis Sambori 2017. Ací teniu el veredicte de totes les categories. El lliurament serà divendres 5 de maig, a les 18 h, a l'Auditori de l'Orxa.

Més
Presentació Màgia per a un poble al CFPA Orosia Silvestre d'Alcoi

Presentació Màgia per a un poble al CFPA Orosia Silvestre d'Alcoi

 

Dimecres 29 de març, a les 19 hores, Francesc Gisbert impartirà una xarrada sobre el seu llibre Màgia per a un poble i l'imaginari fantàstic dels valencians, mites, creences, origen de les nostres festes, criatures fantàstiques de contes i rondalles. Serà a la sala d'actes de l'edifici del Viaducte, C/ Ovidi Montllor, s/n Alcoi. Entrada lliure.

L'activitat està organitzada pel departament de comunicació del CFPA Orosia Silvestre d'Alcoi.

Més
Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.