Activitats /

ENRIC VALOR TORNA A PENÀGUILA PER LA FIRA DE SANTA LLÚCIA

L’escriptor Enric Valor ha tornat a Penàguila, dins dels actes de la “II Fira de Santa Llúcia”. I ho ha fet amb una visita guiada que ha recordat dues de les seues roandalles, arreplegades a Penàguila.

La primera ruta ha conduït els assistents per la pujada del Calvari, franquejada per arbres monumentals, fins la “Coveta Fumà”, un dels escenaris de la rondalla “El dimoni fumador”. En acabant, una segona ruta ha baixat fins al llavador, espai de “I queixalets, també…”. El recorregut ha estat amenitzat per lectures dramatitzades de fragments de les rondalles, a cura del professor Ximo Gadea, guia de la ruta, d’Enrique Brotons, regidor de Cultura, de Vicent Romans, secretari de la Coordinadora de l'Alcoià-Comtat pel Valencià i de Fàtima Sanmiguel, mestra i també membre de la Coordinadora de l’Alcoià-Comtat pel Valencià.

La ruta és una iniciativa de la recentment inaugurada Casa Rural Valor (casaruralvalor.eu) de Penàguila, en col·laboració amb l’Ajuntament i la Coordinadora pel Valencià. La casa rural Valor combina un passat senyorial, els vincles de la família d’Enric Valor amb Penàguila i, per si fóra poc, la història de cadascuna de les habitacions, batejades amb el nom de diferens rondalles d’Enric Valor.

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.