Activitats /

Entrevista contes a la plaça 29 d'abril

Dijous 29 d’abril tindrà lloc la primera edició de Contes a la plaça Ferrándiz i Carbonell. Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat i la unitat de normalització lingüística del Campus d’Alcoi de la UPV. L’acte serà a les 20 h, a la plaça Ferrándiz i Carbonell, i cal inscripció prèvia a l’enllaç. L’Ajuntament d’Alcoi col·labora parant cadires, per gaudir de l’espectacle a l’aire lliure. Conversem amb Francesc Gisbert, portaveu de la Coordinadora pel Valencià, i amb dos de les narradores orals que participaran, l’alcoiana Sílvia Colomer i l’aragonesa Eva Andújar, a més del valencià Domingo Chinchilla.

Francesc Gisbert, com naixen els Contes a la plaça?

Des del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València estaven interessats de fer alguna activitat al voltant del dia del llibre. Vam pensar que podia ser una bona idea organitzar un espectacle de narració oral a l’aire lliure, per aprofitar el magnífic espai de la plaça Ferrándiz i Carbonell. Tres veus diferents narraran històries per al públic adult i ens ho faran passar en gran. Hem convidat a participar a l’aragonesa Eva Andújar, una de les millors narradores orals actuals, a Domingo Chinchilla, del cap i casal, i a l’alcoiana Sílvia Colomer.

Sílvia Colomer, tu seràs una de les participants, que trobarà el públic assistent en Contes a la plaça?

La narració oral és vital, tots necessitem contar coses i que ens en conten. Ens ajuda a somiar, a viatjar a mons fantàstics (necessari per a abstraure's de la realitat que vivim), a concentrar-nos, a parar i escoltar, a aprendre vocabulari i també ens anima a poc a poc a contar. Ací ve la part més important, aprenem a comunicar, a exposar-nos i contar a la resta de gent, habilitats necessaries per a qualsevol esser humà en els temps que corren. Assistir a un espectacle de contacontes és una experiència molt gratificant, anime totes les persones a vindre dijous als Contes a la plaça, ho passaran molt bé.

 

I tu Eva Andújar, què ens proposes per a Contes a la plaça?

Qui va a un contacontes creua la porta de la fantasia i s’endinsa en un món meravellós. És una experiència que ens fa desconnectar de la realitat en què vivim, per uns instants, i ens carrega les piles. Jo soc narradora oral, però també m’encanta escoltar els companys i companyes. M’encanta veure la cara de la gent, encaterinada, emocionada, intrigada, mentre vaig contant, i m’encanta que s’organitzen sessions de narració per a tots els públics, també els adults. A més, vindre a Alcoi és sempre un luxe, estic molt il·lusionada amb l’espectacle i vos convide a tots a assistir. 

 

 

 

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.