Activitats /

Guanyadors de la fase local de la Lliga de debat

El dissabte 10 de febrer, el Club Diario Información, l'Edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández i el Centre La Nau – Universitat de València han sigut els escenaris de l'última jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat de València, respectivament. La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat s'ha desenvolupat entre 155 alumnes que conformen els 31 equips adscrits a aquestes universitats.

Les tres universitats ja tenen els equips que els representaran en la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. L'IES Josep Segrelles d'Albaida (Vall d'Albaida) s'ha classificat per participar en representació de la Universitat de València, l'IES Serra Mariola de Muro (Comtat) ho farà per la Universitat d'Alacant i la Fundació Ribera I de Banyeres (l'Alcoià) representarà la Universitat Miguel Hernández en el gran debat final, que se celebrarà a aquesta universitat els dies 11, 12 i 13 d'abril de 2018. Aquesta última fase reunirà tots els grups vencedors procedents de territoris de parla catalana: la Franja de Ponent, País Valencià, Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, Sardenya i Illes Balears. 

Els membres del tribunal han coincidit que aquests tres equips han sabut conjuminar el treball en equip, la presentació d'arguments sòlids, l'originalitat del discurs, el bon domini del tema de debat, la fluïdesa en l'oratòria, l'ordenació lògica de les idees, la recerca d'informació, l'adequació en cada intervenció, així com la correcció semàntica i formal, entre d'altres.   

A més, el jurat ha aprofitat aquesta última fase de la Lliga per fer menció de les millors oradores i oradors. Anna Ortiz ?UV?, alumna de l'Escola les Carolines, ha destacat per les seues habilitats comunicatives, així com Iñaki Peris ?UA?, estudiant a l'IES Pare Vitòria d'Alcoi, i Cristina Ferrero ?UMH?, alumna de l'IES Nou Derramador I d'Ibi. Tots tres han sabut transmetre el seu punt de vista sobre el tema de debat L'humor té límits? de forma atractiva, amb eloqüència i claredat davant el públic.          

155 alumnes procedents de 31 equips adscrits a les tres universitats han participat en aquesta edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per Escola Valenciana, la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat de València i la Xarxa Vives.

El jurat de la fase final de la Liga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat de València ha estat format per Carles Tormo, Rafael Castelló i Montserrat Morales. Amparo Calabuig, Juana Aznar Márquez, Àlex Amorós Sánchez i Sergi Lostao Moré han compost el tribunal de la Lliga a la Universitat Miguel Hernández. Per la seua banda, la Lliga local de la demarcació corresponent a la Universitat d'Alacant ha comptat amb Mar Iglesias, Marisa Tomàs i Pere Rostoll.

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.