Activitats /

IV SETMANA DE L’EDUCACIÓ PLURILINGÜE. BONES PRÀCTIQUES EN EDUCACIÓ PLURILINGÜE

DEL 13 AL 20 DE DESEMBRE DE 2011

SALÓ D’ACTES DE L’AULARI II

UNIVERSITAT D’ALACANT

(Validable per 2 crèdits per a la Capacitació o el Diploma de Mestre de Valencià)

BONES PRÀCTIQUES EN EDUCACIÓ PLURILINGÜE

Mentre que la societat valenciana viu amb esperança aquest moments previs a l’aprovació d’un anunciat nou decret d’educació plurilingüe, que indique el camí d’un complex i exitós futur del nostre sistema educatiu, la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant (UEM-UA) ha convocat la IV Setmana de l’educació plurilingüe sota el títol genèric de Bones pràctiques en educació plurilingüe.

Perquè cal saber que no és suficient tenir una placa amb un logo a la porta de l’escola que diga “centre educatiu plurilingüe”, per més que eixa placa l’atorgue generosament la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació. Perquè això comença a ser veritat quan...

...darrere d’aquest centre hi ha una comunitat educativa compromesa en un projecte plurilingüe,

...hi ha un equip docent responsable i professional,

...hi ha uns programes bilingües previs —ampliament contrastats— que garanteixen el ple domini de les les dues llegües oficials,

...l’administració educativa es mostra generosa —ara sí, i no només atorgant plaques— en suports econòmics, materials i humans a aquestes experiències plurilingües.

D’aquestes pràctiques reals, de les reflexions que susciten a mestres, investigadors, famílies i alumnes, en parlarem al llarg d’aquesta IV Setmana de l’educació plurilingüe, entre el 13 i el 20 de desembre de 2011.

PROGRAMA Dimarts, 13 de desembre 18:00

Inauguració de la IV Setmana de l’educació plurilingüe per l’Exm. Rector Magnífic de la Universitat d’Alacant, Ignacio Jiménez Raneda

18:30

Conferència inaugural. Els programes educatius valencians: del bilingüisme cap al plurilingüisme. Josep Maria Baldaquí (UEM-UA)

20:00

Experiència. Introducció d’una segona llengua i del llenguatge escrit, partint del llenguatge oral matern Liliana Carbó i Júlia Salort (CEIP “El Castell, Almoines)

  Dimecres, 14 de desembre 18:00

Experiència. Els xics del kamishibai: una experiència en un PIP en contextx castellanoparlant. Miguel Ángel Anaya i Paül Limorti (IES Valle de Elda)

20:00

Experiència. Treballar per projectes a l’aula d’immersió d’educació infantil. Jovi Colomina (CEIP Azorín, Alacant)

  Dijous, 15 de desembre 18:00

Presentació. V Congrés d’Escola Valenciana. L'escola en valencià: un model de qualitat més enllà del plurilingüisme. Carme Miquel (EV)

20:00

Homenatge. 35 anys del llibre Escola i llengua al País Valencià. Maria Conca, Marisa Lacuesta, Carme Miquel, Vicent Moliner i Teresa Pitxer (autores i autor del llibre)

Dilluns, 19 de desembre 18:00

Conferència. Ensenyament en valencià i adquisició de l’anglés en contextos multilingües. Pilar Safont (UEM-UJI)

20:00

Programa de ràdio en directe. Ràdio Sant Vicent del Raspeig, programa “L’Almàssera”. Vivències plurilingües. Gràcia Jiménez (presentadora. UEM-UA)

Dimarts, 20 de desembre 18:00

Conferència. Las lenguas minorizadas y la educación. Juan Carlos Moreno (UAM)

20:00

Experiència. Projecte ARCE del CRA de l’Encantada. Carles Caballer, Cristina Segura i Maria José Garcia (CRA de l’Encantada, l’Alqueria, Benimarfull i Planes)

  INSCRIPCIÓ I MATRÍCULA Places limitades. Preu: 35 € Període d'inscripció: Del 7 de novembre al 7 de desembre de 2011 Procediment:

Per a formalitzar la inscripció cal emplenar la butlleta d’inscripció telemàtica:

https://www.ua.es/institutos/inst.filovalen/formulari_UEM4.htm

Una vegada emplenada ja se us notificarà per correu electrònic o telefònicamet el procediment de pagament per a formalitzar definitivament la matrícula.

Més informació: UEM-Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Universitat d’Alacant, Apt. 99, 03080-Alacant. Telef. 965909329, Fax 965909317 e-mail: inst.filovalen@ua.es (Edifici dels instituts universitaris) Reconeixement acadèmic :

La inscripció i l’assistència (al 80% de les sessions, com a mínim) donen dret a un certificat de 20 hores. A més a més, la realització d’un treball facilita el reconeixement de 2 crèdits de lliure elecció (diplomatures i llicenciatures) o per la participació en activitats universitàries culturals (graus), vàlids per a l’itineràri del Certificat de Capacitació o del Diploma de Mestre de Valencià.

Direcció: Vicent Brotons Rico Comite organitzador: Josep M. Baldaquí Dari Escandell Adelina España Josep Franco Jaume Fullana Gràcia Jiménez Sandra Montserrat Vicent Romans Tudi Torró   INFORMACIÓ Unitat per a l’Educació Multilingüe Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana Universitat d’Alacant   COL·LABOREN Universitat d’Alacant Facultat d’Educació Institut de Ciències de l’Educació Departament de Filologia Catalana Institut d’Estudis Catalanas Delegació d’Alacant  

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.