Activitats /

h

L' Espai Sambori a la Fira tanca després de cinc dies

Pots veure totes les fotos a la  GALERIA

I els treballs exposats a l'apartat  SAMBORI 2017

FES CLIC A LA IMATGE PER VEURE-HO MILLOR

 

El Premi Sambori, que s’organitza any rere any des de 1998, és un concurs de narrativa dirigit als centres educatius del País Valencià amb l’objectiu de promoure i difondre l’ús del valencià dins de l’àmbit educatiu, a més d’incentivar la creativitat artística i imaginativa de les xiquetes i els xiquets valencians. La convocatòria d’aquest concurs es fa a tots i cadascun dels centres d’ensenyament, públics i privats, del País Valencià. És per això que cada any participen al voltant de 70.000 alumnes, vora 500 centres i més de 3.000 mestres, homes i dones sense la implicació dels quals seria impossible portar-lo endavant, la qual cosa el converteix també en el premi literari amb més participants de tot Europa.

L’Espai Sambori, que ha format part enguany de la Fira de Tots Sants gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Fira, estava ubicat a la torre nord-est i pretenia, principalment, mostrar els treballs guanyadors o que han participat en les diferents edicions del Premi Sambori de narrativa escolar a les nostres comarques, els quals estan dipositats i custodiats a l’arxiu municipal de Cocentaina, gràcies al conveni de col·laboració que tenen signat la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i la Regidoria de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Cocentaina, entitats que han impulsat i estimulat aquest projecte amb la finalitat de dinamitzar aquest fons bibliogràfic.

No obstant això, aquest espai no ha estat dissenyat només com un aparador en el qual ensenyar els treballs que han produït els nostres xiquets i xiquetes al llarg dels darrers 20 anys, publicats en diferents col·leccions, sinó també com un punt de trobada en el qual s'ha pogut viure de primera mà l’experiència d’una animació lectora, tot acompanyat d’un bon grapat de col·laboracions, d’actuacions i de sorpreses.

Metres dels centres educatius de les nostres comarques han donat vida als contes que hi havia exposats, amb la lectura als xiquets i a les xiquetes d’una de les històries guardonades. Han llegit Imma Castellà, Encarna Pascual, Pablo León, Mercè Cloquell, Carmen Torró, Jordi Raül Verdú, Carles Caballer i Dori Julià. El públic arribava a la sala expositiva gràcies a l’animació a peu de carrer de les companyies de teatre l’Espardenya i Anbelú. 

Tot aquest contingut tan estimulant es completava amb dues actuacions de la contacontes Rosanna Espinós i amb un concert de Dani Miquel.

L’Espai Sambori representa el tret de sortida per a una activitat paral·lela, ja que la part física d’aquesta exposició es traslladarà de manera itinerant, i amb el mateix esperit que es podrà viure durant els dies de Fira, a tots els pobles que formen part de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat, a partir del mes de novembre, gràcies a la contribució econòmica que ha decidit aportar la Comissió de Cultura de la Mancomunitat.

Aquest espai naix, així, al caliu d’uns llibres escrits per persones conegudes, unes persones que un dia van ser xiquets i xiquetes i que ara són ja homes i dones, un espai que, ben segur, serà reconfortant i farcit de dinamisme al llarg de tot el dia, un espai que, en definitiva, es té també la intenció de consolidar dins de la programació anual de la Fira de Tots Sants per a donar-li una continuïtat més que necessària, imprescindible, en futures edicions.

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.