Activitats /

UN EURO, LLAVOR DE SOLIDARITAT 2014

Xiquets i xiquetes soldat

https://www.escolavalenciana.org/solidaritat

Del 13 de gener al 28 de febrer

Us presentem la 6a edició de la campanya “Un euro, llavor de solidaritat” d’Escola Valenciana, que consisteix a fomentar la donació d’un euro per cada alumne/a valencià a un fons destinat a l’ajuda humanitària i als drets humans.

“El món pot canviar, però no canviarà sol”, aquest és el lema d’una de les organitzacions no governamentals de més prestigi en defensa dels drets humans, Amnistia Internacional. La campanya es destina enguany a un projecte concret d’aquest moviment internacional que porta més de 50 anys fent visible la vulneració dels drets humans al món.

“Un euro, llavor de solidaritat: xiquets i xiquetes soldat” pretén donar a conéixer a l’alumnat valencià la vulneració dels drets humans bàsics que pateixen altres xiquets i xiquetes d’arreu del món. S’estima que actualment hi ha uns 300.000 menors en 17 països raptats i reclutats a la força per lluitar en conflictes bèl·lics. Són menors que malauradament ocupen la primera posició en el rànquing de vulneracions tots els articles de la Declaració Universal dels Drets de la Infantesa.

Els xiquets i les xiquetes soldat són instruïts per a utilitzar armes, solen estar en la primera línia del combat i habitualment pateixen abusos de diferents tipus per part dels adults que els han reclutat forçosament per combatre en conflictes armats. “L'educació és l'arma més poderosa per canviar el món”, fem nostra aquesta frase de Nelson Mandela per aproximar a l’alumnat valencià una realitat que cal conéixer i per fomentar uns valors socials vinculats a l’ensenyament de qualitat dels nostres centres.

Els donatius que s’aporten per part dels centres educatius valencians es destinaran a l'edició d’una guia didàctica i l’organització de tallers de sensibilització sobre la realitat dels menors soldat per part de la secció d’Amnistia Internacional al País Valencià. Rebreu la guia didàctica per a treballar a l’aula, elaborada íntegrament en la nostra llengua, i podreu participar als tallers que Amnistia Internacional organitzarà de març a juny arreu de les nostres comarques en el context de les Trobades d’Escoles en Valencià 2014.

Aquesta acció és molt adequada per a la celebració que feu del Dia Internacional de la Pau, el proper 30 de gener. La campanya està oberta fins el 28 de febrer de 2014.

Us adjuntem:

· El cartell i la carta explicativa de la campanya tant a color com en blanc i negre, per si ho voleu imprimir.

· Dossier detallat de la campanya

Els centres educatius interessats a participar en “Un euro, llavor de solidaritat: xiquets i xiquetes soldat” cal que ho comuniqueu a Escola Valenciana, indicant el nom del vostre centre i la vostra població mitjançant el correu electrònic escola.v@fev.org o al telèfon 96 347 27 83.

Cal que feu l'ingrés dels fons recaptats al número de compte següent: 3159 / 0060 / 18 / 2315229126 i que en el concepte especifiqueu el nom del vostre centre i la població on està ubicat per tal que us puguem fer arribar la guia didàctica que elaborarà la secció d’Amnistia Internacional al País Valencià.

Tota la informació de la campanya “Un euro llavor de solidaritat: xiquets i xiquetes soldat ” a https://www.escolavalenciana.org/solidaritat on es podeu descarregar el cartell de la campanya per penjar-lo al vostre centre, així com la carta explicativa i el dossier detallat de la campanya.

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.