Premis Valor / I Premi Valor a Cèlia Ibáñez i Ricard Blasco /

I Premi Valor 2015 a Cèlia Ibáñez i Ricard Blasco

Cèlia Ibàñez i Ricard Sancho van rebre el I Premi Valor per la defensa de la llengua i de l’educació. Familiars, amics i simpatitzants es van aplegar en el lliurament organitzat per la Coordinadora pel Valencià a la Casa Rural Valor de Penàguila.

Es tracta del primer guardó impulsat des de la Coordinadora pel Valencià/ Escola Valenciana de l’Alcoià-Comtat per a reconéixer la trajectòria cívica de persones dels nostres pobles. Ricard Sancho i Cèlia Ibàñez van fundar una de les llibreries més significatives durant els anys de la transició a Alacant, la Llibreria Set i Mig (1974-1984), seu de reunions de molts partits polítics en la clandestinitat i un focus d’animació cultural, com també foren cofundadors de la cooperativa d’ensenyament Aire Lliure.

Francesc Gisbert, president de la Coordinadora, va aprofitar per a presentar el llibret commemoratiu El Valor de Cèlia i Ricard. Recordant la llibreria Set i Mig d’Alacant. Es tracta d’un recull d’articles on han col·laborat escriptors com el poeta Joan Jordà, el novel·lista Joaquim Espinós, el professor de la universitat d’Alacant Enric Balaguer i el mateix Gisbert. També se’ls va lliurar un socarrat obra del reconegut artista plàstic Toni Palomares. L’acte va estar amenitzat per l’actuació del grup Jazz Acordes i la veu de Sofia Moltó.

Vegeu el reportatge i fotografies en Diania TV

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.