Premis Valor / IV Premi Valor 2018 /

El Centre Cultural Castellut, guardonat amb el IV Premi Valor de Promoció del Valencià

La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat — Escola Valenciana ha fet públic el guanyador de la IV edició dels Premis Valor de Promoció del Valencià. Els Premis Valor porten el nom de l'escriptor de Castalla, Enric Valor, i es van crear per a reconéixer la trajectòria de persones o col·lectius que hagueren destacat per la defensa i promoció de la llengua, la cultura i l'educació.

Enguany, el veredicte és doblement satisfactori: en primer lloc, es premia el Centre Cultural Castellut, entitat amb més de 40 anys, amb un gran activisme en els àmbits socials i educatiu. I en segon lloc, es premia per primera vegada una entitat del mateix poble d'Enric Valor, que dóna nom al premi. L'acte de lliurament va ser el 5 de juliol, a les 20'30 hores, a la Casa de Cultura de Castalla. I va estar amenitzat per les cançons de Sofia Moltó, amb l'acompanyament musical de Juan Mateo i Josep Maria Gadea.

Segons recorda el president de la Coordinadora pel Valencià, Francesc Gisbert, «som davant d'un reconeixement consolidat i de prestigi». En edicions anteriors, el premi va ser concedit a: Célia Ibáñez i Ricard Blasco (fundadors de la mítica llibreria Set i Mig d'Alacant, durant la transició, 2015); Patronat de la representació del Tractat d'Almisrà (La Canyada-Camp de Mirra, 2016); projecte educatiu "Com sona l'ESO", i en nom seu al professor Josep Alcover (Cocentaina, 2017).

La Casa de Cultura de Castalla acollí l’entrega del premi. 

El Centre Cultural Castellut, que celebrava l’any 2017 el seu 40 aniversari, és una entitat amb una llarga trajectòria que començà l’any 1977 i carregada de tot tipus d’activitats, bona part d’elles amb molta repercussió, com el Simposi d’Estudi i Festa i el Centenari d’Enric Valor, setmanes verdes, La Finestreta o els homenatges a Joan Fuster, Estellés o Àusias March. Un llarg viatge on el Centre ha estat referent de la lluita “per continuar sent poble, per la dignitat de ser una més de les cultures del món”, en paraules de Vicent Romans.

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.