Premis Sambori / Premi Sambori 2017 /

h

Espai Sambori a la Fira de Tots Sants de Cocentaina

FES CLIC PER VEURE-HO MILLOR

 

Els treballs del Premi Sambori estan dipositats i custodiats a l’arxiu municipal de Cocentaina, gràcies al conveni de col·laboració que tenen signat la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i la Regidoria de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Cocentaina,. Aquestes entitats han impulsat i estimulat el projecte d’un Espai Sambori a la Fira de Cocentaina, ubicat a la torre nord-est, amb la finalitat de dinamitzar aquest fons bibliogràfic.

Aquest espai no ha estat dissenyat només com un aparador en el qual ensenyar els treballs que han produït els nostres xiquets i xiquetes al llarg dels darrers 20 anys, publicats en diferents col·leccions, sinó també com un punt de trobada en el qual s'ha pogut viure de primera mà l’experiència d’una animació lectora, tot acompanyat d’un bon grapat de col·laboracions, d’actuacions i de sorpreses.

Així, cada dia l’Espai Sambori s’ha omplert de col·laboradors. Al matí a les 12 i a la vesprada a les 7, un mestre o una mestra dels centres educatius de les nostres comarques es convertirà en l’ànima d’aquest espai per a donar-li vida als contes que hi ha exposats, amb la lectura als xiquets i a les xiquetes que els han volgut escoltar d’una de les històries guardonades. Han llegit Imma Castellà, Encarna Pascual, Pablo León, Mercè Cloquell, Carmen Torró, Jordi Raül Verdú, Carles Caballer i Dori Julià. El públic arribarà a la sala expositiva gràcies a l’animació a peu de carrer que tenen previst fer les companyies de teatre l’Espardenya i Anbelú. 

Finalment, tot aquest contingut tan estimulant s'ha completat amb dues actuacions de la contacontes Rosanna Espinós i amb un concert molt especial que oferia Dani Miquel, ja que, gràcies a la col·laboració de la Fundació Sambori, va presentar una cançó dedicada a aquest premi literari. 

L’Espai Sambori representa el tret de sortida per a una activitat paral·lela, ja que la part física d’aquesta exposició es traslladarà de manera itinerant, i amb el mateix esperit que es podrà viure durant els dies de Fira, a tots els pobles que formen part de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat, a partir del mes de novembre, gràcies a la contribució econòmica que ha decidit aportar la Comissió de Cultura de la Mancomunitat.

Aquest espai naix, així, al caliu d’uns llibres escrits per persones conegudes, unes persones que un dia van ser xiquets i xiquetes i que ara són ja homes i dones, un espai que, ben segur, serà reconfortant i farcit de dinamisme al llarg de tot el dia, un espai que, en definitiva, es té també la intenció de consolidar dins de la programació anual de la Fira de Tots Sants per a donar-li una continuïtat més que necessària, imprescindible, en futures edicions.

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.