Premis Valor / VI Premi Valor: VicentGras 2020 /

h

VI Premi Valor a Vicent Gras i el Centre Excusionista, 2020

La Coordinadora pel Valencià de L'Alcoià i El Comtat atorgarà el VI 'Premi Valor' a Vicent Gras i al Centre Excursionista d'Alcoi. Gras va formar part de la secció de cultura valenciana del Centre Excursionista i ha defensat la nostra llengua durant mitja vida. ARAMULTIMÈDIA ha visitat Vicent Gras acompanyat per Francesc Gisbert, president de la Coordinadora pel Valencià a les nostres comarques.

El Premi Valor va nàixer a 2015 amb la intenció de reconéixer la trajectòria cívica de persones dels nostres pobles. A 2020, la Coordinadora pel valencià ha decidit atorgar el guardó a Vicent Gras i al Centre Excursionista d'Alcoi.


Vicent Gras ha contat a ARAMULTIMÈDIA que en 1954 va començar a estudiar la llengua valenciana i en el 60 va obtenir el diploma com a mestre de Valencià atorgat per Lo Rat Penat. Es membre fundador del Centre Excursionista d'Alcoi, que es va crear a 1950. En 1962 va començar a donar classes orals, dins de la secció de cultura valenciana del Centre Excursionista.


El 'Premi Valor' l'han rebut en altres edicions persones i entitats com Cèlia Ibàñez i Ricard Sancho, el Centre d'Estudis Contestans, el Centre Cultural Castellut, Com sona l'ESO o Patronat del Tractat d’Almirra.

Vídeo del lliurament del Premi a Vicent Gras https://www.aramultimedia.com/ca/vicent-gras-del-centre-excursionista-dalcoi-vi-premi-valor-de-la-coordinadora-pel-valencia

 

 

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.