Premis Valor / VII Premi Valor al Diari La Veu del País Valencià 2021 /

h

VII Premi Valor al diari La Veu del País Valencà 2021

La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat ha decidit concedir el VII Premi Enric Valor de Promoció del Valencià 2021 a l'equip de persones que fan possible La Veu dels Llibres i, per extensió, a tot el diari Nosaltres La Veu. Es tracta d'un premi que cada any reconeix persones o entitats que hagen destacat en la promoció de la llengua.

La Coordinadora pel Valencià assenyala «la necessitat de crear i mantindre un diari en valencià i, en concret, la iniciativa d'haver consolidat un revista de crítica i divulgació literària. La Veu dels Llibres és la primera i única revista literària que, des del País Valencià, té l'ambició d'arribar a tots els lectors de l'àmbit lingüístic català». L'entitat també s'ha sumat a la campanya per agermanar-se al diari Nosaltres la Veu, «a fi de garantir l'existència i creixement d'un mitjà de comunicació independent i en valencià» i anima «totes les persones, empreses i institucions a col·laborar-hi».

El Premi Valor de promoció del Valencià s'ha lliurat en anteriors edicions a Cèlia Ibàñez i Ricard Sancho, fundadors de la mítica llibreria 7iMig d'Alacant, durant la transició; al projecte educatiu Com Sona l'ESO i Josep Alcover, que cada any mobilitza milers d'estudiants en favor de la música i de la llengua; al Centre d'Estudis Contestants, per la divulgació de la història i la defensa de la llengua; al Patronat del Tractat d'Almisrà i Romà Francés, per mantenir viva la recreació teatral d'un episodi històric fonamental; al Centre Cultural Castellut, gran dinamitzador de la llengua, i al Centre Excursionista d'Alcoi, en la figura de Vicent Gras, pioner en la defensa de la llengua durant la dictadura.

Compartir:

Calaix
  • Unión Alcoyana
  • Som Trobada
  • Escola valenciana. Federació d'associacions per la llengua.